Pindakaas is niet alleen lekker op brood of in de pindasatesaus,

je kunt er van alles mee bereiden.

Overheerlijke voorbeelden vind je hieronder.

Boerenkool met pindakaas en gehakt (smulweb)

Laat de vorst maar komen: Boerenkool met pindakaas en gehakt. het is weer eens wat anders!

 

Wat heb je nodig?

  • 800 gram boerenkool
  • 600 gram gehakt
  • peper
  • 4 teentjes knoflook (uit de knoflookpers)
  • 4 eetlepel gehakte muntblaadjes
  • 4 eetlepels pindakaas (eventueel meer)
  • klein handje pinda’s (fijn gemaakt)
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 bosuitjes
  • aardappels
  • kruiden
  • paneermeel
  • eventueel: wat pittige gemalen kaas.

 

De schotel wordt gemaakt in lagen en gaat nog 20 minuten de oven in.

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Bereidingswijze

  • Maak de aardappelpuree volgens je eigen recept.
  • Zet de boerenkool in ruim water, en kook in 20 minuten gaar.
  • Fruit de knoflook in wat olie, bak het gehakt erin rul en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Vet een mooie ovenschaal in, en stort het gehakt op de bodem, en strooi hierover de muntblaadjes.
  • Giet de boerenkool af (niet te droog), en voeg de pindakaas/ketjap/bosuitjes/geplette pinda’s toe. Meng tot een mengsel, en stort op de gehakt.
  • Doe hier overheen een dekkende laag aardappelpuree, hierover de kaas en sluit af met een laagje paneermeel.
  • Zet het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven.

 

 

Chocolade-pindakaaspudding uit de blender (culy.nl)

 

Wat heb je nodig (4-6 personen)?

  • 270 gram pure chocoladepastilles
  • 195 gram pindakaas
  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels vanille extract
  • snufje zeezout
  • 30 ml volle melk

 

Bereidingswijze

  • Meng de chocolade, eieren, vanille en zout in een blender en blend gedurende twee minuutjes totdat de chocolade is fijngehakt.
  • Verwarm de melk in een klein sauspannetje tot er bubbels aan de zijkant ontstaan.
  • Giet de hete melk over het chocolademengsel in de blender, en voeg vervolgens de pindakaas toe.
  • Blend nog drie minuten zodat de chocolade en pindakaas smelten en het ei gaar wordt. Ga zo door totdat het een glad geheel en glanzend geheel is. Haal indien nodig met een spatel de zijkantjes los zodat echt alles goed mengt.
  • Verdeel de chocolade-pindakaaspudding over ramekins en laat 30 minuutjes in de koelkast staan

 

 

Pindakaas koekjes met pure chocolade (leukerecepten.nl)

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gr pindakaas
  • Ingrediënten
  • 150 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 gr bloem
  • 1 ei
  • 50 gr pure chocolade

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe de pindakaas in een kom en voeg de kokosbloesemsuiker, bloem en het ei toe en mix door elkaar. Dit kan het beste met een mixer maar ook eventueel met een garde.
  • Draai er balletjes van ter grote van ongeveer een pingpongbal en druk deze wat plat.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze nog iets platter met een vork zodat er ook een reliëf in komt.
  • Bak ze 15 minuten in de oven.

 

Ze zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen maar worden harder naarmate ze afkoelen maar ze blijven nog iets zacht van binnen.

 

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Druip met een klein lepeltje strepen chocolade over de koekjes en laat de chocolade hard worden.
  • Bewaar de chocolade op een droge en koele plek (niet de koelkast) in een goed afgesloten bakje. Zo zijn ze nog 3 tot 5 dagen te bewaren.

 

 

Peanut butter popcorn

 

Wat heb je nodig?

  • 3 el kokosolie
  • 1/2 kopje biologische pofmaïs
  • 1 el honing
  • 4 el Evlac pindakaas
  • 2 el pinda’s
  • hapjespan met deksel
  • steelpannetje

 

Bereidingswijze

  • Verwarm 1 el kokosolie in een hapjespan.
  • Doe de pofmaïs samen met de pinda’s in de pan. Doe het deksel op de pan.
  • De popcorn is klaar wanneer zodra er nog maar een paar seconden tussen de potjes te horen is. Wacht nu niet te lang met het vuur uitzetten, anders verbrand je popcorn.
  • Smelt ondertussen de kokosolie, de honing en de pindakaas in een steelpannetje.
  • Roeren tot je een egaal mengsel hebt. Giet dit mengsel over de popcorn en hussel even goed.

 

 

Suikervrije bananen muffins met pindakaas (In my red kitchen)

Makkelijk te maken, deze geweldige suikervrije bananen muffins met pindakaas zijn zo goed dat ze helemaal geen suiker nodig hebben!

 

Wat heb je nodig?

• 250 gr bloem (of 200 gr volkoren bloem)

• 2 tl bakpoeder

• ½ tl kaneel

• 350 gr rijpe banaan (ong 3-4 stuks)

• 100 gr Evlac pindakaas

• 70 gr kokosolie, gesmolten

• 60 ml sojamelk

• 1 ei, losgeklopt

• 75 gr rozijnen

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C en bereid een muffinvorm voor met papiertjes.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en vervolgens de kaneel.
  • In een andere kom, prak de bananen met een vork en meng deze met de pindakaas, kokosolie, melk en het losgeklopte ei. Meng goed door.
  • Spatel het bananenmengsel door het bloemmengsel en roer de rozijnen erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak 20 minuten in de oven tot de muffins gaar en goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen op een rooster en haal ze dan uit de vorm.

 

 

Broodje pindakaas speciaal

Dit is echt een super lekker broodje. Heerlijk als lunch, maar ook ‘s avonds met friet en een salade. Ik heb hiervoor Evlac pindakaas gebruikt, wat heel goed kan op dit broodje. Het is lekker om zelf een brood te bakken en dan dikke plakken te snijden.

 

Tijd

Bereiden 20 minuten

 

Wat heb je nodig (4 personen)?

  • 8 sneden brood
  • pot Evlac pindakaas
  • chili peper
  • 2 kipfilets
  • zout
  • gedroogde koriander
  • kurkuma
  • gemberpoeder
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • taugé
  • sesamzaadjes
  • 8 takjes peterselie

 

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kipfilets met zout, koriander, kurkuma en gember en bak dit.
  • Leg op elk bord 2 plakken brood en besmeer de plakken met een laag pindakaas. Strooi er gemalen chili peper overheen.
  • Als de kip klaar is, deze in plakken snijden en verdelen over de broodjes. De tomaat in dunne plakjes snijden en op de kip leggen. Snijd de ui in ringen en verdeel over de tomaat. Dan verdeel je de taugé over de broodjes.
  • Rooster de sesamzaadjes even kort in een koekenpan en strooi dit over de broodjes. Tot slot garneer je de broodjes met een takje peterselie.

 

Een broodje pindakaas om echt van te genieten!

 

 

 

 

 

 

 

©2018 MERKHET

Evlac Westerbuurt 9, 1606 AK Venhuizen - Onze kraam is altijd open!

Openingstijden zelfmakerij:

Donderdag 10.00 - 12.00 / 16.00-20.00 | Vrijdag 16.00 - 18.00 | Zaterdag 14.00 tot 16.00 uur