recepten

Natuurlijk zijn met onze producten lekkere recepten te bereiden voor elke tijd van het jaar.

Boerenkool met pindakaas en gehakt

Hoofdgerecht voor vier personen

  • 500 gram fijngesneden boerenkool
  • 1 kg aardappels
  • klontje boter
  • 1/4 liter melk
  • 350 gram gehakt
  • 1/2 potje pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper
  • paneermeel
  • een paar vlokjes boter


Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul in wat boter en breng op smaak met kruiden. Kook de boerenkool in wat water ZONDER zout gaar in 20-25 minuten.
Maak ondertussen de aardappelpuree. Zorg ervoor dat de aardappelpuree een beetje aan de 'natte' kant is, in de oven wordt het anders te droog.
Giet de boerenkool af, meng de pindakaas en ketjap erdoor. Als het een plakkerig goedje is, klopt ‘t!
Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal. Verdeel de boerenkool erover en dek af met de aardappelpuree. Strooi wat paneermeel over de schotel en leg er een paar vlokjes boter op. Zet de schaal 30 minuten in de oven, totdat er een lekker bruin kostje op zit.
Aan tafel!


Bron: smulweb.nl

 

Pindakaaskoekjes met pure chocolade

Leuk om te maken en lekker om op te eten!

  • 150 gr. suiker
  • 75 gr. bloem
  • 1 ei
  • 50 gr. pure chocolade


Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pindakaas in een kom en voeg de suiker, bloem en het ei toe en mix door elkaar (met de mixer of de garde). Draai er balletjes van ter grote van ongeveer een pingpongbal en druk deze wat plat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze nog iets platter met een vork zodat er ook een reliëf in komt. Bak ze 15 minuten in de oven.

De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, maar ze worden harder naarmate ze afkoelen. Wel blijven ze een beetje zacht van binnen.


Smelt de chocolade au bain-marie. Druip met een klein lepeltje strepen chocolade over de koekjes en laat de chocolade hard worden. Bewaar de koekjes op een droge en koele plek (niet de koelkast) in een goed afgesloten bakje. Zo zijn ze nog 3 tot 5 dagen te bewaren – maar dan zijn ze vast allang al op!

Bron: leukerecepten.nl